Bemutatkozás

,,Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.'' - George Bernard Shaw

Kik vagyunk mi?

Fordulatos krimi történeteket keltünk életre logikai társasjátékainkkal - első sorban felnőttek számára.

Egyik alapelvünk az, hogy egy mozijegy (vagy adott esetben egy vacsora) árából hozzuk ki a legtöbbet. Nyomozz a város utcáit járva, egy kellemes vacsora mellett, vagy éppen az otthonod kényelmében!

Gyakran használt kifejezések

Nyílt esemény: Általunk szervezett esemény időpontok, amire már akár 1-2 fővel is tudtok jelentkezni. 

Privát esemény: Olyan zárt körű események, amiket ti foglaltok le magatoknak nálunk, és mi a ti igényeiteknek megfelelően szervezzük le. 

Detektív Hétvége: Általunk szervezett egész napos esemény, amikor kedvezményesen próbálhattok ki több Rejtélyek Háza programot. Detektív Hétvégéinkkel roadshow jelleggel járjuk az országot tavasztól őszig.

Kitelepülés: Van, hogy más helyszínen szeretnétek nyomozni, mint ahol normál esetben elérhetőek vagyunk. Legtöbb programunkat ki tudjuk telepíteni általatok választott helyszínre Budapesten belül ingyenesen, vagy akár más településekre, minimális (útiköltség+ 1.300×utazási órák) kitelepülési díj mellett.

RoadShow Városaink: Ezekbe a városokba évente több alkalommal ellátogatunk Detektív Hétvégénkkel. Időpontfoglalással ezekben a helységekben is elérhetőek vagyunk az év 365 napján. Vannak kialakított partnerkapcsolataink, sőt városra szabott egyedi Rejtélyek Városa játéktörténeteink is. Kitelepülési díjat számolunk fel Budapesttől történő kiszállás miatt.

RoadShow Városaink: Baja, Balatonfüred, Balassagyarmat, Békéscsaba, Cegléd, Debrecen, Dombóvár, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Kiskunhalas, Komárom, Hajdúszoboszló, Hódmezővásárhely, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Tata, Tatabánya, Pápa, Pécs, Sárvár, Siófok, Sopron, Szarvas, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szentendre, Szigetvár, Szolnok, Szombathely, Vác, Veszprém, Visegrád, Zalaegerszeg

Történetünk

2013-ban Esztergomban nyitottuk meg kapuinkat, azóta 42 városban vannak városra szabott programjaink, és vagyunk elérhetőek heti hét napon, napi 24 órában. 

Szabadtéri nyomozós játékokkal indultunk, ezzel új szintre emeltük a „city quiz” fogalmát és kifejlesztettük a krimi városnézést. Ez lett a Rejtélyek Városa; az ország első, felnőtteknek szóló, szabadtéri krimi élményprogramja. Rejtélyes Városaink számos műemlékét bejárják játékosaink, így az élmény mellett a művelődés és a kultúra is észrevétlenül helyet kapott. Első nyílt eseményünket 2013 szeptember 29-ére szerveztük, attól a naptól kezdve fogadjuk privát megrendeléseiteket is.

Másfél hónappal később, november 14-én debütált úttörő szolgáltatásunk, a Rejtélyes Vacsora. Akkor még csak Logikai Társasjáték és Szerepjáték Est felépítéssel volt elérhető, ezen belül több választható történettel kínálunk rendhagyó programlehetőségeket, legyen szó családi-, baráti-, vagy céges összejövetelekről. Szerepjáték Esteken általunk megalkotott személyek bőrébe bújva nyomoznak vendégeink, míg Logikai Társasjátékokon zárak, ládák, titkosított levelek segítségével halad a csapat a gyilkosság pillanatától a tettes megtalálásáig - mindezt három-, vagy négyfogásos vacsora mellett.

De ez sem volt elég…! Fél éven belül, a visszajelzések és igények alapján, elkészítettük a Nyomozószobát! Ez egy új generációs, élő logikai játék: ötvözi a közkedvelt szabadulószobák logikai feladatait krimi játékaink vérbeli nyomozási élményével, így egy komplex, fordulatokkal teli játékot tudunk nyújtani. A program dupla izgalmat rejt magában: kinyitni az összes zárat és megoldani a csavaros bűnügyet.

Az évek alatt "csak" a fent említett három szolgáltatáson belül választható játéktörténetek szaporodtak. 2020 tavaszán azonban a koronavírus miatt betiltották a rendezvényeket és kijárási korlátozást vezettek be, így kifejlesztettünk egy olyan (negyedik) programcsoportot, amihez hasonlóról még mi sosem hallottunk; a városhatárokat is legyőző Otthoni Kirmiélményt. Ez egy karanténbarát nyomozós játék, ahol az első nyomot és kellékeket postán küldjük ki. Egyedül, vagy egyszerre több csapatban is van lehetőség nyomozni (különböző városokban/országokban isokostelefon, Instagram, Facebook, emailek és természetesen a kellékeink felhasználásával.

Nyáron, a korlátozások feloldásával elindítottuk RoadShow rendezvénysorozatunkat, aminek keretein belül újabb településekre visszük el programjainkat (első sorban Rejtélyek Városa játékunkat) egy-egy hétvége erejéig. Ebben az évben 32 új helységben oldhattak meg vendégeink rejtélyeket Detektív Hétvégéinken. Ezek mindegyikébe tervezünk néhány havonta visszatérni, mindig más-más szolgáltatásunkkal kiegészülve.

Őszre ért be több hónap kőkemény munkájával két stratégiai együttműködésünk is. Az egyik a MisteryCity applikáció, amivel a Rejtélyek Városa játékunk digitalizálódott. Szeptembertől mobillal is oldhattok meg feladványokat a város utcáit járva.

Október hónapban debütált az első olyan program, aminek kitalálója nem a Rejtélyek Háza alapítója, hanem ezúttal egy kriminológus, Mészáros Dorka. Az ő megírt játéktörténeteiből újabb Rejtélyes Vacsora kategóriát készítettünk; ez lett az Interaktív Színház, ahol gyanúsítottakat (amatőr színészeket) kell kihallgatnotok vacsora közben. 

Itt tartunk jelenleg és kíváncsian várjuk, hogy mit hoz a jövő. Terveink vannak, folyamatosan figyeljük az igényeiteket és igyekszünk a legjobb ötletekkel elétek állni. :)

Mások tollából

"jópofa a történet, és igényesen van megszövegezve, olyasmi élmény volt állomásról állomásra olvasni, mintha ténylegesen egy krimi-novella lenne" Rejtélyek Városa - BlackJack, a mobilapplikációs játék: https://szabadulos.blog.hu/2018/10/02/varosismereti_kaland_2_resz


"megtörtént a gyilkosság, ami az egész játékmenetet megváltoztatta" Rejtélyes Vacsora - Szerepjáték Est - Szesztilalom: https://www.blikk.hu/eletmod/tippek/eldordult-egy-loves-valaki-holtan-esett-ossze-beszamolo-egy-horrorisztikus-esterol 


"kreatív logikai feladatok helyes megfejtésével jutunk előrébb" Rejtélyes Vacsora - Logikai Társasjáték - Gyilkosság Vacsorára: https://www.bama.hu/kozelet/helyi-kozelet/kellemes-vacsora-kozben-leltunk-ra-a-gyilkosra-2137731


"mint egy való esetnél, valóban apró részletekből kellett a teljes sztorit összeraknunk" Nyomozószoba, Rejtélyes Vacsora, Rejtélyek Városa: https://debrecen.blog.hu/2016/07/20/debrecen_a_rejtelyek_varosa


"nincsenek lakatok, nincsenek kódolt üzenetek, van helyette viszont egy nyomozás, ami a kereteken belül maradva kellemesen élőnek hat, és mi is belevonódunk" Rejtélyes Vacsora - Interaktív Színház: https://szabadulos.blog.hu/2018/10/02/valami_mas_844


"Szia, doktor Hannibal Lecternek hívnak..." Nyomozószoba, Rejtélyes Vacsora, Rejtélyek Városa: