Bemutatkozás

,,Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.'' - George Bernard Shaw

Kik vagyunk mi?

Fordulatos krimi történeteket keltünk életre logikai társasjátékainkkal - első sorban felnőttek számára.

Egyik alapelvünk az, hogy egy mozijegy (vagy adott esetben egy vacsora) árából hozzuk ki a legtöbbet. Nyomozz a város utcáit járva, egy kellemes vacsora mellett, vagy éppen az otthonod kényelmében!

Gyakran használt kifejezések

Nyílt esemény: Általunk szervezett esemény időpontok, amire már akár 1-2 fővel is tudtok jelentkezni. 

Privát esemény: Olyan események, amit ti foglaltok le magatoknak nálunk, és mi a ti igényeiteknek megfelelően szervezzük le. 

Detektív Hétvége: Általunk szervezett egész napos esemény, amikor kedvezményesen próbálhattok ki több Rejtélyek Háza programot.

Rejtélyes Városaink: Azok a "bázisnak" mondható települések, ahol játékmestereink az év 365 napján várják időpontfoglalásotokat, privát eseményekre, rendszeresen szerveznek nyílt Rejtélyes Vacsora esteket és személyesen is ki tudják szolgálni ajándékkártya megrendeléseiteket. Továbbá ezek a kiindulópontjai a más helységekbe való kitelepüléseknek is.

Rejtélyes Városaink: Budapest, Debrecen, Esztergom, Győr, Kecskemét, Pécs, Sopron, Szeged és Székesfehérvár

Kitelepülés: Van, hogy más helyszínen szeretnétek nyomozni, mint ahol normál esetben elérhetőek vagyunk. Legtöbb programunkat ki tudjuk telepíteni általatok választott helyszínre Rejtélyes Városainkon belül ingyenesen, vagy akár más településekre, minimális (útiköltség+ 1.000×utazási órák) kitelepülési díj mellett, melyeket mindig az elérhető legközelebbi Rejtélyes Városunkból számolunk. Milyen jó, hogy országszerte 9 nagyvárosban vagyunk jelen... :)

RoadShow Városaink: Ezekbe a városokba évente több alkalommal ellátogatunk Detektív Hétvégénkkel. Időpontfoglalással ezekben a helységekben is elérhetőek vagyunk az év 365 napján. Vannak kialakított partnerkapcsolataink, sőt városra szabott egyedi Rejtélyek Városa játéktörténeteink is, viszont fix 10.000 Ft kitelepülési díjat számolunk fel Rejtélyes Városainkból történő kiszállás miatt.

RoadShow Városaink: Baja, Balatonfüred, Balassagyarmat, Békéscsaba, Cegléd, Dombóvár, Dunaújváros, Eger, Kaposvár, Kiskunhalas, Komárom, Hajdúszoboszló, Hódmezővásárhely, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Tata, Tatabánya, Pápa, Sárvár, Siófok, Szarvas, Szekszárd, Szentendre, Szigetvár, Szolnok, Szombathely, Vác, Veszprém, Visegrád, Zalaegerszeg

Történetünk

2013-ban Esztergomban nyitottuk meg kapuinkat, azóta 8 másik városban is megvetettük a lábunkat, így már országszerte 9 nagyvárosban vagyunk elérhetőek heti hét napon, napi 24 órában. 

Szabadtéri nyomozós játékokkal indultunk, ezzel új szintre emeltük a „city quiz” fogalmát és kifejlesztettük a krimi városnézést. Ez lett a Rejtélyek Városa; az ország első, felnőtteknek szóló, szabadtéri krimi élményprogramja. Rejtélyes Városaink számos műemlékét bejárják játékosaink, így az élmény mellett a művelődés és a kultúra is észrevétlenül helyet kapott. Első nyílt eseményünket 2013 szeptember 29-ére szerveztük, attól a naptól kezdve fogadjuk privát megrendeléseiteket is.

Másfél hónappal később, november 14-én debütált úttörő szolgáltatásunk, a Rejtélyes Vacsora. Akkor még csak Logikai Társasjáték és Szerepjáték Est felépítéssel volt elérhető, ezen belül több választható történettel kínálunk rendhagyó programlehetőségeket, legyen szó családi-, baráti-, vagy céges összejövetelekről. Szerepjáték Esteken általunk megalkotott személyek bőrébe bújva nyomoznak vendégeink, míg Logikai Társasjátékokon zárak, ládák, titkosított levelek segítségével halad a csapat a gyilkosság pillanatától a tettes megtalálásáig - mindezt három-, vagy négyfogásos vacsora mellett.

De ez sem volt elég…! Fél éven belül, a visszajelzések és igények alapján, elkészítettük a Nyomozószobát! Ez egy új generációs, élő logikai játék: ötvözi a közkedvelt szabadulószobák logikai feladatait krimi játékaink vérbeli nyomozási élményével, így egy komplex, fordulatokkal teli játékot tudunk nyújtani. A program dupla izgalmat rejt magában: kinyitni az összes zárat és megoldani a csavaros bűnügyet.

Az évek alatt "csak" a fent említett három szolgáltatáson belül választható játéktörténetek szaporodtak. 2020 tavaszán azonban a koronavírus miatt betiltották a rendezvényeket és kijárási korlátozást vezettek be, így kifejlesztettünk egy olyan (negyedik) programcsoportot, amihez hasonlóról még mi sosem hallottunk; a városhatárokat is legyőző Otthoni Kirmiélményt. Ez egy karanténbarát nyomozós játék, ahol az első nyomot és kellékeket postán küldjük ki. Egyedül, vagy egyszerre több csapatban is van lehetőség nyomozni (különböző városokban/országokban isokostelefon, Instagram, Facebook, emailek és természetesen a kellékeink felhasználásával.

Nyáron, a korlátozások feloldásával elindítottuk RoadShow rendezvénysorozatunkat, aminek keretein belül újabb településekre visszük el programjainkat (első sorban Rejtélyek Városa játékunkat) egy-egy hétvége erejéig. Ebben az évben 32 új helységben oldhattak meg vendégeink rejtélyeket Detektív Hétvégéinken. Ezek mindegyikébe tervezünk néhány havonta visszatérni, mindig más-más szolgáltatásunkkal kiegészülve.

Őszre ért be több hónap kőkemény munkájával két stratégiai együttműködésünk is. Az egyik a MisteryCity applikáció, amivel a Rejtélyek Városa játékunk digitalizálódott. Szeptembertől mobillal is oldhattok meg feladványokat a város utcáit járva.

Október hónapban debütált az első olyan program, aminek kitalálója nem a Rejtélyek Háza alapítója, hanem ezúttal egy kriminológus, Mészáros Dorka. Az ő megírt játéktörténeteiből újabb Rejtélyes Vacsora kategóriát készítettünk; ez lett az Interaktív Színház, ahol gyanúsítottakat (amatőr színészeket) kell kihallgatnotok vacsora közben. 

Itt tartunk jelenleg és kíváncsian várjuk, hogy mit hoz a jövő. Terveink vannak, folyamatosan figyeljük az igényeiteket és igyekszünk a legjobb ötletekkel elétek állni. :)

Másol tollából

"jópofa a történet, és igényesen van megszövegezve, olyasmi élmény volt állomásról állomásra olvasni, mintha ténylegesen egy krimi-novella lenne" Rejtélyek Városa - BlackJack, a mobilapplikációs játék: https://szabadulos.blog.hu/2018/10/02/varosismereti_kaland_2_resz


"megtörtént a gyilkosság, ami az egész játékmenetet megváltoztatta" Rejtélyes Vacsora - Szerepjáték Est - Szesztilalom: https://www.blikk.hu/eletmod/tippek/eldordult-egy-loves-valaki-holtan-esett-ossze-beszamolo-egy-horrorisztikus-esterol 


"kreatív logikai feladatok helyes megfejtésével jutunk előrébb" Rejtélyes Vacsora - Logikai Társasjáték - Gyilkosság Vacsorára: https://www.bama.hu/kozelet/helyi-kozelet/kellemes-vacsora-kozben-leltunk-ra-a-gyilkosra-2137731


"mint egy való esetnél, valóban apró részletekből kellett a teljes sztorit összeraknunk" Nyomozószoba, Rejtélyes Vacsora, Rejtélyek Városa: https://debrecen.blog.hu/2016/07/20/debrecen_a_rejtelyek_varosa


"nincsenek lakatok, nincsenek kódolt üzenetek, van helyette viszont egy nyomozás, ami a kereteken belül maradva kellemesen élőnek hat, és mi is belevonódunk" Rejtélyes Vacsora - Interaktív Színház: https://szabadulos.blog.hu/2018/10/02/valami_mas_844


"Szia, doktor Hannibal Lecternek hívnak..." Nyomozószoba, Rejtélyes Vacsora, Rejtélyek Városa: